Beneficiile acidului hialuronic

Descoperit în 1934, acidul hialuronic a devenit ingredientul indispensabil în orice rutină de înfrumusețare și elementul esențial al ultimelor inovații cosmetice.

Acest acid este produs în mod natural de corpul nostru și participă la buna funcționare a articulațiilor, a ochilor, dar și a barierei hidrolipidice a pielii (pielea constituie principala sursă de acid hialuronic din corpul uman).

Datorită structurii sale spongioase, are particularitatea de a atrage și fixa apa în celule, într-o cantitate echivalentă cu până la 1000 de ori greutatea sa moleculară, fiind supranumit și “cimentul pielii”.

Acidul hialuronic este utilizat pe scară largă în produsele cosmetice, în compoziția cremelor, serurilor, măștilor și a fillerelor, datorită beneficiilor pe care le are:

  1. Hidratează pielea.

Când suntem tineri, pielea noastră poate reține apa menținând un raport adecvat de umiditate, dar această calitate se pierde pe măsură ce îmbătrânim. Acidul hialuronic este renumit pentru capacitatea sa unică de a fixa o cantitate mare de apă, și, prin urmare, de a hidrata profund tenul. Adăugând acest acid în rutina de îngrijire este încetinit procesul de degradare cutanata, iar pielea capătă un aspect mai tânăr.

Totodată este non-comedogen – ceea ce înseamnă că hidratează fără să blocheze porii, fiind recomandat inclusiv pentru tenul gras ori cel cu tendință acneică.

2. Îmbunătățește elasticitatea și fermitatea pielii, reduce ridurile și liniile fine.

Când îmbătrânim, pielea noastră produce mai puțin acid hialuronic, ceea ce înseamnă un ten mai uscat, apariția liniilor și a ridurilor fine. Și, deși pierderea elasticității pielii are loc pe măsură ce îmbătrânim, ea poate apărea și din cauza obiceiurilor de lifestyle – fumatul, alimentația precară și somnul neregulat. Acidul hialuronic este responsabil de producerea de colagen – proteina cu rol important in fermitatea și elasticitatea pielii.

3. Ajută la formarea unei bariere de protecție.

Odată cu înaintarea în vârstă, bariera lipidică naturală de protecție a pielii noastre slăbește și ne lasă pielea vulnerabilă la poluare și la alți factori de mediu. Rezultatul este un ten extrem de uscat și descuamat. Însă cu ajutorul acidului hialuronic putem încetini acest proces. Prin efectul său umectant întărește bariera lipidică a pielii.

4. Ne scapă de cearcăne, pungi și ochi umflați.

Acidul hialuronic este considerat unul dintre cele mai blânde ingrediente pentru zona delicată a ochilor și funcționează extrem de bine atunci când vine vorba de de ochii umflați, pungi sau cearcăne.

5. Tratează roșeața pielii și acneea.

Roșeața pielii este o iritație care poate apărea în cadrul unor afecțiuni precum rozaceea, eczema, dar și ca urmare a unei reacții alergice sau a timpului excesiv petrecut la soare. Produsele cu acid hialuronic ajută la calmarea pielii, reduc inflamația și roșeața. Acest ingredient accelerează procesului de vindecare a rănilor cutanate, inclusiv a celor provenite din leziuni acneice și cicatrici.

Acidul hialuronic este extrem de benefic pentru tenul acneic, ajută la refacerea capitalului hidric pierdut prin utilizarea produselor antibacteriene și a acizilor – cum ar fi AHA și BHA, permițând în același timp pielii să respire.

6. Regenerează celulele pielii.

Un alt beneficiu al acidului hialuronic este acela că ajută la regenerarea celulelor pielii. Hidratarea puternică și proprietățile antioxidante accelerează procesul de întinerire a tenului.

Wine4skin Beauty Tip: In gama Wine4Skin, acidul hialuronic se regaseste in serul pentru conturul ochilor, un produs care folosit atat dimineata cat si seara, contribuie la ameliorarea cearcanelor, a inflamatiei, a liniilor fine si a ridurilor, precum si la redarea luminozitatii si a tonusului pielii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ro_RORomână