Beneficiile extraordinare ale apei de trandafiri

Folosită ca tratament de înfrumusețare încă din Egiptul antic de către regina Cleopatra, apa de trandafiri a trecut testul timpului datorită abilitatii sale unice de regenerare a pielii. Obținut prin distilarea cu abur a petalelor de trandafir, acest elixir are nenumărate beneficii pentru ten.

1. Are un efect antiinflamator

Apa de trandafiri este adesea folosită ca ingredient de top în produsele de îngrijire a pielii datorită proprietăților sale antiinflamatoare. Aceasta reduce și previne apariția roșeții, calmează pielea sensibilă și reactivă prin protejarea filmului său hidrolipidic. Este ideală pentru a fi folosită ca loțiune tonică pentru demachiere.

2. Este un antioxidant puternic

Prin antioxidanții pe care-i conține, apa de trandafiri ajută pielea să combată efectele radicalilor liberi datorate razelor UV, poluării și stresului.

3. Un miracol anti-îmbătrânire

Apa de trandafiri contribuie, de asemenea, la păstrarea tinereții pielii. Bogată în vitamina A, intensifică producția de colagen, fortificand celulele și regenerând țesuturile. Totodată, prin stimularea creșterii keratinocitelor (celule care participă la reînnoirea epidermei), acționează împotriva diferitelor semne ale îmbătrânirii, cum ar fi pierderea elasticității sau lipsa de hidratare. Nu în ultimul rând, concentrația sa ridicată de acizi grași esențiali limitează pierderile de apă.

4. Are un efect astringent   

Datorită proprietăților astringente pe care le posedă, apa de trandafiri ajută la decongestionarea si reducerea dimensiunii porilor. Vitamina A acționează ca un exfoliant care limitează apariția punctelor negre și a micilor imperfecțiuni, lăsând o piele luminoasă si neteda.

5. Menține echilibrul natural al pH-ului pielii

Cu un nivel al pH-ului de aproximativ 5,5, apa de trandafiri restabilește nivelul normal al pH-ului pielii. În plus, pentru că este ușor acidă, îndepărtează excesul de uleiuri și murdărie prevenind în același timp dezvoltarea bacteriilor care declanșează acneea. Apa de trandafiri este un toner pentru piele complet natural, cu zero substanțe chimice adăugate.

Este potrivită apa de trandafiri pentru toate tipurile de piele?

Pielea uscată o îndrăgește, dar este, de asemenea, foarte potrivită și pentru tenul mixt și cel gras. Fiind un ingredient ușor și neiritant, este o alegere sigură chiar și pentru pielea sensibilă sau pentru persoanele care suferă de roșeață, eczeme și rozacee. Este ideală pentru femeile cu vârste cuprinse între 30 și 50 de ani care trăiesc într-un mediu urban și prezintă mici imperfecțiuni ale tenului.

Wine4skin Beauty Tip. Alege un produs care conține apă de trandafiri cu o etichetă ecologică și depozitează-l departe de lumină și căldură pentru a-i păstra calitatea și eficiența.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ro_RORomână