Care este diferența între un ser și o cremă pentru conturul ochilor?

Știm cât este de important să avem grijă de pielea delicată din jurul ochilor. Fie că e vorba de factorii genetici sau de un stil de viață inadecvat, această zonă este prima care dezvăluie semnele de îmbătrânire, fiind mai predispusă la ridare comparativ cu restul feței.

Ingrijirea conturului ochilor e obligatorie la orice vârstă, iar cremele și serurile concepute special pentru această zonă ne ajută. Dacă nu știi ce să alegi, iată care e diferența dintre o cremă și un ser de ochi:

Consistența și textura

Primul criteriu care le diferențiază este fără îndoială textura. O cremă pentru ochi este mai densă datorită concentrației ridicate de uleiuri și grăsimi, în schimb serul are o vâscozitate foarte scăzută și poate să se prezinte sub forma unui gel sau a unui fluid.

Rolul

Atât crema cât și serul au rolul să netezească conturul ochilor și să prevină semnele îmbătrânirii.

Crema este cea mai bună alegere atunci când vorbim de prevenție –  ține ridurile la distanță și menține textura tânără a pielii. Folosirea unei creme stimulează hidratarea, reface bariera hidrolipidică a pielii, și, în consecință, îmbunătățește aportul de apă din celule. Zona din jurul ochilor rămâne mai fermă, elastică, ceea ce scade probabilitatea apariției ridurilor profunde.

Serul este considerat a fi mai puternic decât o cremă, deoarece conține o concentrație mai mare de ingrediente active și are capacitatea de a ajunge în straturile mai adânci ale pielii. Serulare un rol reparator, diminuând  semnele de îmbătrânire deja apărute, ca de exemplu ridurile, cearcănele, hiper- pigmentarea.

Astfel, dacă o cremă este destinată să restabilească hidratarea, un ser aduce un surplus de vitamine și antioxidanți.

Utilizarea

Datorită texturii dense și uleioase, crema pentru conturul ochilor nu este recomandată să fie aplicată în timpul zilei, cu atât mai mult dacă intenționezi să adaugi și machiaj. Din acest motiv, cel mai bine este să fie folosită seara, pentru a permite zonei din jurul ochilor să absoarbă pe deplin produsul și pentru a beneficia la maximum de proprietățile sale.

Serul pentru conturul ochilor are o textură ușoară și poate fi folosit dimineața sau seara. Cu toate acestea, este important să ții cont de ingredientele active pe care le conține serul respectiv. Cel cu retinol și vitamina C poate crește fotosensibilitatea pielii și poate provoca iritații, astfel încât e recomandat să fie utilizat seara si in doze moderate.

Wine4skin Beauty Tip: Serul pentru conturul ochilor este bine asimilat de toate tipurile de piele datorită formulei sale ușoare. Prin urmare, poate fi utilizat în tandem cu alte produse, mai ales dacă dorești să corectezi mai multe probleme ale pielii din jurul ochilor. De exemplu, dacă vrei să tratezi concomitent uscăciunea, cearcănele sau hiperpigmentarea, poți folosi  un ser dimineața și o cremă seara.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ro_RORomână