De ce să alegi produse naturale pentru tenul tău

De ce să alegi produse naturale pentru tenul tău

Pielea este cel mai mare organ al corpului uman și acționează ca o barieră în calea agresorilor zilnici. Numai că atunci când ingrediente toxice intră în piele este diminuată capacitatea acesteia de a se reînnoi și de a se apăra de daunele aduse de mediu.

În multe cazuri, ingredientele naturale sunt cea mai sigură opțiune pentru îngrijirea pielii. Iată 4 motive pentru care merită să alegi produse cosmetice naturale pentru tenul tău.

Conțin nutrienți benefici

Pe etichetele produselor cosmetice apar la secțiunea ingrediente denumiri precum triclosanul, glicerilul stearat, petrolatum. Aceste ingrediente sunt realizate în laboratoare și, deși sunt capabile să își îndeplinească funcția, pot fi dăunătoare organismului. Produsele cosmetice naturale, pe de altă parte, conțin ingrediente sigure și biodisponibile, cum ar fi uleiul de struguri, apa de trandafiri, uleiul de samburi de caise etc. Aceste ingrediente nu numai că nu sunt dăunătoare organismului, ci îl ajută să funcționeze la capacitate maximă, deoarece conțin compuși precum vitamina C, vitamina D, vitamina E, resveratrol, alfa-hidroxi acizi etc.

Mai puține griji în ceea ce privește efectele secundare

Produsele obișnuite de înfrumusețare includ in formule parabeni, conservanți, sulfați, coloranți sintetici care pot avea diverse efecte nocive asupra pielii, de la roșeață ori mâncărime până la reacții alergice. Acest lucru se întâmplă mai ales în cazul tenului sensibil. În schimb, produsele naturale utilizează conservanți naturali, siguri, si care nu pun în pericol sănătatea pielii.

Un parfum mai plăcut (și mai sigur)

Produsele convenționale folosesc parfumuri produse in laborator pentru a acoperi mirosurile neplacute ale anumitor ingrediente din formula. Dar unele persoane sunt sensibile la aceste mirosuri. Cosmeticele naturale, în schimb, au doar mirosul ingredientelelor care sunt folosite pentru a le crea.

Producerea lor nu dăunează animalelor

Multe dintre marile nume din industria de îngrijire a pielii continuă să testeze produsele lor pe animale. În schimb, producătorii de cosmetice naturale nu testează pe animale și, în acest sens, acestea sunt mai etice.

Wine4skin Beauty Tip

Căldura și lumina pot deteriora produsele naturale de skincare (vor accelera oxidarea uleiurilor și le vor scurta durata de valabilitate). Cel mai bun mod de a păstra produsele naturale este într-un loc întunecat și răcoros. Dacă afară este foarte cald, păstrează produsele în frigider.  

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ro_RORomână