How to prepare your skin for autumn

Just as you change your wardrobe when autumn comes, so do your beauty routine.

Scăderea umidității, aerul rece, dar și căldura uscată de la încălzirea centrală fac ca pielea noastră să devină mai sensibilă în timpul acestui sezon. Dar, cu o rutină adaptată de îngrijire, îți poți pregăti tenul pentru frigul și zilele cu vânt, oferindu-i în același timp un aspect sănătos și luminos.

Iată 5 sugestii simple de îngrijire a tenului în această perioadă.

  1. Hidratează-ți intens tenul.

O loțiune hidratantă ușoară este suficientă pentru majoritatea tipurilor de piele în perioada verii, dar temperaturile reci de toamnă usucă tenul și atunci ai nevoie de o cremă hidratantă cu o consistență mai bogată. Aceasta asigură o barieră hidrolipidică optimă, reduce pierderile de apă transdermice și hidratează în același timp epiderma.

Introducerea unui produs suplimentar de hidratare în rutina ta de îngrijire este o altă modalitate excelentă de a preveni deshidratarea pielii. La fel cum îmbraci mai multe haine pe măsură ce timpul se răcește, la fel trebuie să faci și în cazul hidratării. Este recomandat să adaugi un ser pe bază de acid hialuronic pe lângă crema hidratantă.

  • Nu uita de SPF.

Protecția solară este esențială, chiar și toamna. Deși soarele nu este la fel de vizibil în lunile reci, asigură-te că folosești crema SPF –  razele UVA și UVB pot deteriora pielea și pot provoca îmbătrânirea prematură. Un factor 20 sau 30 este suficient pentru activitatile cotidiene.

  • Folosește un cleanser blând.

Dacă ai folosit un produs de curățare abraziv pe parcursul verii, schimbă-l cu o formulă pe bază de cremă sau ulei, odată ce temperaturile încep să scadă. Toamna tenul devine mai sensibil și mai predispus la iritații, motiv pentru care este necesară o metodă mai blândă. Cea mai bună opțiune este uleiul de curățare –  furnizează acizii grași de care pielea are  nevoie în acest anotimp și nu conține alcool (alcoolul ar usca și mai mult pielea deja uscată).

  • Exfoliază-ți ușor tenul.

S-ar putea crede că exfolierea agraveaza uscăciunea pielii, dar este important să nu renunți la această procedură. Încercă cel mai blând AHA disponibil sau acidul mandelic – ajută atât la tratarea pielii descuamate, cât și la îmbunătățirea retenției de umiditate.

  • Introdu Vitamina C în rutina zilnică de îngrijire.

Pentru a-ți menține strălucirea de vară în lunile mai reci, folosește vitamina C. Stimulează producția de colagen, astfel încât pielea să-și poată păstra cât mai bine hidratarea, protejând-o în același timp de agresorii externi. Utilizarea vitaminei C ajută la repararea eventualelor daune cauzate de concentrația  mare de raze UV din timpul verii (care provoacă foto-îmbătrânirea, pigmentarea, etc.) și contribuie la menținerea tonusului și a texturii uniforme a pielii.

Toamna este un moment minunat pentru a te răsfăța. Așadar, profită de acest sezon pentru a-i oferi tenului tău cea mai bună îngrijire, îți va fi recunoscător. În plus, este cea mai bună cale de a face față asteniei de toamnă.

Wine4skin Tip:  Pentru a-ți pregăti pielea pentru sezonul răcoros și pentru a o menține strălucitoare, consumă alimente bogate în antioxidanți precum morcovi, portocale, broccoli, roșii și bea ceai roșu bogat în minerale.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

en_USEnglish