Frumusețe fără filtre sau skin positivity

Aspectul pielii tale nu este întotdeauna în controlul tău. Poate fi extrem de greu să te lupți cu acnee, cicatrici sau alte probleme ale tenului, dar mai ales cu presiunea constantă pentru a obține acel „aspect impecabil” prezentat în mass-media.

Ce înseamnă skin positivity?

Înseamnă schimbarea modului în care îți evaluezi pielea, pentru că ceea ce contează cel mai mult este cum te simti tu în raport cu ea.

În ultimii ani, pielea fără imperfecțiuni, cu aspect de porțelan a devenit simbolul industriei frumuseții, determinând femeile să se concentreze mai degrabă pe „ascundere” și „acoperire” decât pe determinarea cauzelor și acceptarea problemelor legate de ten.

Rețelele sociale au contribuit mult la promovarea mișcării skin positivity, dar în același timp omniprezența filtrelor și a aplicațiilor de editare au erodat conceptului unei imagini de sine sănătoase.

Social media este plină de poze editate cu filtre sau cu aplicații precum Facetune ori Photoshop. Dacă în urmă cu zece ani, doar revistele și reclamele editau fotografiile, astăzi modificările sunt ubicuitare și la îndemâna tuturor, de la colega de muncă până la nepoata ta adolescentă. Postarea unui selfie fără machiaj (sau un selfie fără filtru) nu ar trebui să fie un act radical, dar cu siguranță că în ziua de azi se simte așa.

Frumusețea fără filtre este legată de încredere, iubire de sine, reducerea stigmatizării și a rușinii care pot fi asociate cu afecțiuni vizibile ale pielii, cum ar fi acneea, cicatricile, roșeața, pigmentarea sau semnele din naștere. Asta nu înseamnă că nu ar trebui să utilizezi produse care să te ajute să corectezi diferitele probleme ale tenului. Un ten cu probleme nu trebuie să definească ceea ce simți despre tine însăți, că nu ești suficient de frumoasă sau de feminină.

Skin positivity ne încurajează pe toți să ne apreciem pielea exact pentru ceea ce este și să nu ne străduim să obținem imagini care practic un exista nicăieri în realitate. Cu cât mai mulți oameni își îmbrățișează look-ul autentic în mediul online, cu atât mai repede putem accepta cu toții faptul că fiecare dintre noi este perfect în regulă să fie imperfect.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ro_RORomână