Ingrediente

Ingrediente esențiale

Extract din samburi si pielite de struguri

Extractul din samburi si pielite de struguri este o excelenta sursa de vitamina C si E, precum si antioxidanti puternici care combat radicalii liberi rezultati in procesele naturale dar si in urma expunerii la agresori de mediu cum ar fi agentii chimici, caldura si radiatia ultravioleta.

Cercetarile au aratat ca aplicarea sa pe piele inainte de expunerea la radiatii UV ar putea avea un efect de filtru solar. De asemenea, un studiu publicat in revista ”Nutritie si Cancer”, sugereaza ca aplicarea locala de antioxidanti derivati din struguri ar putea avea proprietati anticancerigene. Proantocianii continuti in acest extract blocheaza activitatea enzimelor implicate in degradarea colagenului si elastinei, fibre care mentin fermitatea si elasticitatea pielii.

Extractul de seminte de struguri ajuta la cresterea abilitatilor reparatorii ale celulelor cutanate datorita continutului de AHA si este un ingredient cautat pentru produsele destinate afectiunilor inflamatorii ale pielii. Extractul din seminte si pielite de struguri este bine cunoscut pentru efectele anti-imbatranire. De asemenea, are usoare proprietati astringente si este anti-comedogenic, ceea ce il face un ingredient potrivit pentru produsele destinate pielii grase si predispuse la acnee, nu numai unul destinat pielii mature si imbatranite.

Uleiul de struguri

Uleiul obtinut prin presarea samburilor si pielitelor de struguri contine o mare varietate de principii active: acizi grasi esentiali, polifenoli si vitamine C, D, E. Acest ulei este potrivit pentru toate tipurile de ten: gras, cu pori dilatati, acneic, sensibil sau degradat.
Polifenolii sunt excelenti antioxidanti, luptand impotriva radicalilor liberi responsabili de imbatranirea precoce. Ei au de asemenea proprietati astringente si antiinflamatorii, ceea ce ajuta la calmarea si hidratarea pielii.

Polifenolii imbunatatesc functia de bariera a pielii, repara si tonifica tesutul cutanat, fiind o solutie eficienta impotriva ridurilor, liniilor fine si chiar a cicatricilor si vergeturilor. Studiile pe keratocite umane au demonstrat ca resveratrolul stimuleaza productia unei proteine responsabile pentru regenerarea tesutului cutanat.

Polifenolii actioneaza de asemenea prin reducerea productiei de melanina, astfel atenuand petele pigmentare si conferind pielii un aspect mai uniform si mai luminos.

Uleiul de migdale dulci

Potrivit tuturor tipurilor de piele, uleiul de migdale dulci are proprietati hidratante. Contine o varietate de acizi grasi care ii confera calitati emoliente, netezind si inmuind pielea. Uleiul de migdale dulci are un continut ridicat de vitamina D si este o buna sursa de vitamina E, ceea ce ii confera calitatile datorate acestor ingrediente pretioase.

Apa de trandafiri

Utilizarea apei de trandafiri este mentionata inca in Egiptul Antic, unde se crede ca era folosita de catre Cleopatra in rutina sa de frumusete. Apa de trandafiri are efecte de calmare, tonifiere si hidratare a pielii datorata proprietatilor sale antiinflamatoare si continutului bogat de antioxidanti. Poate fi usor combinata cu o gama larga de ingrediente si satisfice nevoile diferitelor tipuri de piele.

Iata cateva dintre beneficiile apei de trandafiri asupra pielii: mentine pH-ul pielii, combate acneea indepartand excesul de sebum si reducand proliferarea bacteriilor, tonifica, hidrateaza, are proprietati emoliente si reda un aspect proaspat pielii, reduce aspectul edematos si roseata prin efectul vasoconstrictor, este bine tolerata de pielea sensibila, calmeaza arsurile solare si ofera protectie impotriva radiatiilor ultraviolete, incetineste procesul de imbatranire a pielii, tinand sub control liniile fine si ridurile, imbunatateste dispozitia si reduce anxietatea oferind o experienta totala de bine.

Ingrediente active

Acidul Hialuronic

Descoperit in 1934, a inceput sa fie utilizat in cosmetica datorita capacitatii sale de a fixa o cantitate mare de apa, ceea ce ii confera un efect hidratant, de crestere a rezistentei si elasticitatii pielii, dar si proprietati cicatrizante. Acidul hialuronic este un constituent natural al pielii, dar dupa varsta de 30 de ani, cantitatea pe care o produce organismul scade, iar agresiunile, iritatia, inflamatia si imbatranirea reduc prezenta sa in spatiul intercelular. Adaugat in produsele de ingrijire ajuta la mentinerea rezistentei pielii fata de agresori si are un efect umectant, dand pielii un aspect mai neted.

Acidul Ferulic

Acidul ferulic este un antioxidant puternic, chiar mai puternic decat Vitamina E, fiind eficient in intarzierea semnelor de imbatranire. Are de asemenea remarcabile proprietati antiinflamatorii, ceea ce se traduce prin calmarea pielii inflamate, iritate si pruriginoase, precum si prin favorizarea functiei reparatorii a pielii, dovedindu-se util in vindecarea pielii lezate.

Ceramidele

Ceramidele sunt o familie de compusi lipidici care fac parte din structura naturala a pielii si sunt responsabile cu mentinerea intacta a functiei de bariera a acesteia. Ceramidele previn pierderea transepidermala a apei, mentinand hidratarea pielii. Studiile au aratat de asemenea ca ceramidele pot promova activarea unor enzime implicate in regenerarea pielii, ceea ce le face un redutabil agent cicatrizant si rejuvenant.

Vitamine

Vitamina C

Vitamina C este un antioxidant puternic, in special cand actioneaza sinergic cu Vitamina E. Vitamina C protejeaza celulele pielii de stresul oxidativ si de efectul daunator al radiatiilor ultraviolete si neutralizeaza radicalii liberi, ceea ce califica acest ingredient ca un agent anti-imbatranire. Avand proprietati antiinflamatorii, utilizarea sa este potrivita si in preparatele destinate tenului acneic.

Vitamina C activeaza ceramidele din piele si stimuleaza productia de colagen, mentinand pielea sanatoasa si densa. De asemenea, inhiba enzimele responsabile de degradarea colagenului, mentinand elasticitatea pielii.

Vitamina C inhiba productia de melanina reducand aparitia petelor pigmentare si avand un efect de iluminare a pielii.

Vitamina E

Vitamina E are efecte antioxidante atat la nivelul pielli, unde actioneaza asupra radicalilor liberi, cat si in produsul cosmetic, prelungind durata de valabilitate a acestuia.

Vitamina E stimuleaza fluxul sangvin la nivelul pielii si imbunatateste functia de reparare a barierei tegumentare si mecanismele de aparare.

Vitamina E regleaza elasticitatea tegumentelor si promoveaza hidratarea si inmuierea lor.

Vitamina A

Vitamina A este implicata in reglarea cresterii si diferentierii celulelor pielii, controland procesul de keratinizare. Aceasta proprietate a sa face din Vitamina A un redutabil agent de rejuvenare.

Vitamina A imbunatateste densitatea colagenului la nivelul tegumentelor, creste elasticitatea si tonusul pielii si netezeste suprafata sa.

Alte ingrediente

Uleiul de coacaze negre

Uleiul obtinut din coacaze negre este un puternic antioxidant,are actiune regeneratoare și revitalizanta, si un efect calmant și antiinflamator.

Uleiul din seminte de zmeura

Datorita continutului sau bogat in acid linoleic si Vitamina E, uleiul din seminte de zmeura intareste functia de aparare si reparatorie a pielii. Este redusa pierderea transepidermala a apei, ceea ce face ca pielea sa ramana moale si hidratata. Aceste proprietati recomanda uleiul de seminte de zmeura ca ingredient excelent in produsele destinate pielii sensibile, uscate, deshidratate si mature. Uleiul din seminte de zmeura actioneaza ca un ocluziv, formand o bariera lipidica care protejeaza pielea de factorii de mediu si mentine hidratarea pielii. De asemenea, imbunatateste elasticitatea, supletea si flexibilitatea pielii servind la combaterea liniilor fine, a ridurilor si a pielii flasce.

Apa de albastrele

Apa de albastrele contine tanini si centaurina, substante cu rol decongestionant, antiinflamator, tonifiant cutanat. Este recomandata pielii delicate, fragile. Se foloseste cu succes la tratarea cearcanelor, fiind un ingredient valoros in cremele si serurile destinate conturului ochilor.