Ritualul de skincare adaptat perioadei sarcinii

Probabil că ai auzit despre strălucirea din perioada sarcinii (pregnancy glow), în care tenul capătă o luminozitate sănătoasă datorită hormonilor pe care corpul îi produce. Dar despre celelalte efecte secundare ale sarcinii asupra pielii – hiperpigmentarea (cunoscută sub numele de melasmă), sensibilitatea și, din păcate, acneea – se vorbește mult mai puțin.

În acest context vechea ta rutină de skincare nu mai este chiar atât de potrivită. Mai mult decât atât, ai nevoie de un ritual de îngrijire care să fie sigur atât pentru tine, cât și pentru bebeluș. Iată recomandările noastre în ceea ce privește rutina perfectă de îngrijire a pielii adaptate acestei perioade.

Ai grijă la ingredientele din produsele de skincare pe care le folosești.

Te sfătuim să favorizezi în principal produsele 100% organice pentru a evita orice risc pentru sarcina ta. Cu cât ești mai puțin expusă la substanțe chimice, cu atât este mai puțin probabil să ai o reacție adversă.

Totodată este posibil ca acum pielea ta să fie mai sensibilă decât înainte. Anumite ingrediente precum parabenii si parfumurile de sinteza pot genera reactii neplacute.

În același mod în care eviți anumite alimente, în același mod e necesar să eviți anumite ingrediente din produsele de skincare care sunt considerate nesigure pentru utilizare în timpul sarcinii. Acidul salicilic, Retin-A, retinolul, palmitatul de retinil, peroxidul de benzoil, hidrochinona, clindamicina – de obicei utilizate împotriva acneei și cu efect anti-îmbătrânire – pot provoca iritații pe pielea sensibilă.

În schimb, poți utiliza produse care conțin acid glicolic, ajută la vindecarea acneei și este un ingredient sigur. Acidul mandelic funcționează foarte bine pentru a menține pielea strălucitoare, pentru a preveni erupțiile și pentru a estompa petele întunecate fără să provoace iritații. În plus, în această perioadă ar trebui evitate tratamentele profesionale, cum ar fi peelingurile chimice cu acid salicilic, Botox-ul și tratamentele cu laser.

Protecția solară este acum și mai importantă.

Nu este recomandat să ieși din casă fără protecție solară, mai ales în timpul sarcinii, pielea ta este mai sensibilă la razele ultraviolete în acest moment. Cea mai indicată este protecția solară minerală –  oxidul de zinc sau dioxidul de titan care apar de obicei în aceste produsele sunt mai puțin susceptibile de a irita pielea sensibilă și nu sunt absorbite în sânge la fel ca produsele de protecție solară chimică. Folosește o protecție solară cu un SPF de cel puțin 30, cu spectru larg UVA și UVB pe care să o reaplici la fiecare 2-3 ore.

Hidratează-ți tenul.

Hidratarea este o parte esențială a regimului de îngrijire a pielii în timpul sarcinii. Cremele sigure pentru această perioadă sunt formulate special cu ingrediente naturale, vitamine, peptide și ceramide pentru a menține pielea hidratată și sănătoasă. În plus, sunt hipoalergenice, compatibile cu alăptarea și sunt sigure pentru mamă și bebeluș.

Folosește cu încredere Vitamina C și acidul hialuronic.

Adăugă un produs cu vitamina C în rutina de îngrijire a feței, este un antioxidant excelent și sigur de utilizat în timpul sarcinii. Ajută la repararea țesuturilor, combate îmbătrânirea pielii, petele întunecate și menține un ten sănătos și strălucitor. Aplică-l dimineața, înainte de protecția solară.

Pentru a oferi pielii o hidratare maximă, nu neglija nici acidul hialuronic – un ingredient sigur în sarcină- cu efect de hidratare profunda si umplere a ridurilor. Poate fi folosit atât în rutina de îngrijire de dimineață, cât și de seară.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ro_RORomână